1 2 3 4 5

Amoebe- versus harkorganisatie

De amoebe organisatie is wendbaar i.t.t. de harkorganisatie, die exemplarisch is voor het systeemdenken. De amoebe organisatie heeft een andere taal en gedrag nodig.

Ontschotten dat project!

Ontschot het project. Samenwerken en het oog houden op de opgave zorgt ervoor dat je niet in een escalatiecultuur komt, loopgraven betrekt en zaken over de schotting gooit. Handvatten staan in dit artikel.

Integraal werken?! Kahneman helpt!

Laten we het vooral rationeel houden, horen we vaak aan het begin van een lastige bespreking. Daarmee wordt dan bedoeld een gefocuste en resultaatgerichte bijeenkomst, liefst een beetje gejaagd. Want dat voelt als werken. Terwijl een dynamische en kwalitatieve bespreking veel meer oplevert, namelijk: vernieuwing, daadkracht en onverwachte gunstige wendingen.

De nieuwe voorzitter is cyaan van kleur

Collectief bewustzijn Mijn werk is vooral gericht om -op een andere manier- mensen tot samenwerking en besluit te brengen. Daartoe heb ik het boek ‘De Nieuwe Voorzitter’ (2015) geschreven. Onbewust dein ik ook mee op het collectieve bewustzijn dat het...

Kairos, oplossing voor ineffectieve bijeenkomsten

Kairos oplossing voor ineffectieve bijeenkomsten Heb jij ook behoefte aan meer effectieve bijeenkomsten en minder loze woorden? Merk jij ook de beperking van het denken in resultaten, modellen, grids, spreadsheets, formules, codes en regels? Het lijkt wel alsof we...
Share This
logo-beeldmerk

Periodiek een blog ontvangen over samenwerking en besluitvorming?

Vul uw naam en e-mailadres in.

U bent succesvol aangemeld